2020

Rasirom participă, ca vizitator, la Consumer Electronics Show 2020

În perioada 7-10 ianuarie 2020, o echipă Rasirom va fi prezentă la Consumer Electronics Show, cel mai mare târg de tehnologie, ce are loc anual la Las Vegas.

C.E.S. 2020 pune accent pe cele mai recente actualizări și inovații din industrie, precum 5G și Internet of Things, criptomonede, immersive entertainment sau smart cities.

Cei mai mari producători, inovatori, lideri guvernamentali și din industrie, startup-uri și analiști se vor întâlni la Las Vegas Convention Center, locul ce va găzdui aproape 5000 de expozanți din întreaga lume și unde sunt așteptați peste 180.000 de vizitatori.

Anual, CES oferă o perspectivă impresionantă a inovațiilor tehnologice, cu potențialul de a îmbunătăți modul de viață și de lucru al oamenilor.

2019

Rasirom, partener al Menzies Aviation

Rasirom execută lucrări la sistemul de detecție și stingere incendiu la instalația de electroalimentare pentru noul spațiu de producție și procesare marfă al Menzies Aviation Cargo România, aflat în terminalul Cargo din incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă.

În baza contractului, regia furnizează echipamentele hardware și software și asigură compatibilitatea între acestea și sistemele de operare deja existente. Lucrările vor fi finalizate în luna februarie 2020.

Sisteme moderne de detectare a incendiilor la Azomureş

În 2019, Rasirom a proiectat, livrat și instalat un sistem performant de detectare și semnalizare a incendiilor la una dintre noile clădiri ale Azomureş SA - Sistemul de Deshidratare Nămol - perfect adaptat spațiilor puternic ventilate ale beneficiarului, unde sistemul de detecție clasic, cu detectoare punctuale, nu ar fi fost eficient. În plus, sistemul a fost intregat în centrala de detecție și semnalizare deja existentă.

În 2020, Rasirom va proiecta, furniza și integra sisteme similare într-o altă locație a Azomureș, Camera Convertizor NH3.

Livrare şi montare de echipamente pentru staţia de măsurare a gazelor Jupa

Rasirom, în calitate de subcontractor, va implementa sistemul de managment integrat de securitate, efracţie şi incendiu la staţia de măsurare a gazelor Jupa, inclusă în proiectul conductei Bulgaria-România-Ungaria-Austria. Sistemul va fi finalizat în 4 luni de la începerea lucrărilor, până în iulie 2020.

Staţia de măsurare de la Jupa (judeţul Caraş Severin), inaugurată în septembrie, este primul obiectiv major de investiții de pe traseul BRUA în România, un proiect de 500 de milioane de euro ce va asigura transportul de gaz caspic către pieţele din Europa Centrală şi de Est.

O nouă colaborare RASIROM - SPP

În urma contractului semnat în luna octombrie 2019, specialiştii noștri au verificat și remediat defecțiunile constatate la instalațiile de apărare împotriva incendiilor din sediul Serviciului de Protecţie și Pază.

Proiectul actual face parte dintr-o colaborare extinsă a Rasirom cu SPP, care va continua și în 2020. Mai exact, regia asigură mentenanța sistemelor de siguranță și securitate, instalate tot de către Rasirom, în clădirile administrate de Serviciul de Protecție și Pază.

Revizii ale echipamentelor video de la Camera Deputaţilor

Echipele Rasirom au verificat funcţionarea componentelor sistemului de supraveghere video de la Camera Deputaţilor.

Concret, specialiştii noştri au demontat, curăţat, reglat şi remontat echipamentele deja instalate. În plus, au realizat un raport detaliat al subsistemului TVCI cu recomandări privind operaţiunile de întreţinere şi reparaţii necesare în viitor.

Colaborarea dintre Rasirom și Camera Deputaților este una de tradiție: de-a lungul anilor, Regia a livrat și implementat sisteme de securitate fizică și a furnizat echipamente harware și software.

Sediile Nuclearelectrica, expertizate de Rasirom

În perioada octombrie - noiembrie 2019, specialiștii Rasirom au expertizat clădirile în care funcționează S. N. Nuclearelectrica S.A. și au realizat o analiză de risc a acestora.

Scopul analizei a fost de a stabili necesitățile de proiectare și implementare a subsistemelor de control acces, dar și de detectare a incendiilor și antiefracție.

Analiza de risc la securitatea fizică a identificat, de asemenea, amenințările și vulnerabilitățile existente în acest moment și expertii Regiei au propus soluții pentru limitarea sau eliminarea acestora.

Echipa Rasirom participă la Milipol Paris, cel mai mare eveniment dedicat siguranței și securității

O delegație a regiei va participa, în perioada 19-22 noiembrie, la Milipol Paris, evenimentul unde vor fi prezentate cele mai noi tehnologii în domeniul securității, serviciilor IT&C și sistemelor integrate. Evenimentul generează un context favorabil pentru contactarea companiilor furnizoare de tehnologie, precum şi pentru iniţierea ori aprofundarea parteneriatelor în domeniul de activitate al Regiei.

La Paris se vor aduna peste 1.000 de expozanți din 35 de țări, care își vor prezenta cele mai noi produse și tehnologii ce țin de protecția datelor, apărare civilă, securitatea locurilor publice, securitatea sistemelor financiare, securitatea frontierelor, a porturilor și aeroporturilor. Vor fi prezente peste 160 de delegații oficiale din 77 de țări, iar numărul vizitatorilor este estimat la aproape 30.000.

Proiectare în vederea implementării unor unor măsuri de securitate fizică în domeniul protecției informațiilor clasificate la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” S.A.

În luna noiembrie 2019, Rasirom R.A. a finalizat serviciile de proiectare pentru implementarea măsurilor de securitate fizică, strict la nivelul zonelor în care se gestionează informații clasificate în cadrul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” S.A.

Astfel, specialiștii regiei au evaluat măsurile existente la nivelul a 8 obiective ale CNTEE „Transelectrica” S.A., în zonele în care se gestionează informații clasificate și au propus soluții adecvate, în conformitate cu cerințele legale în materie.

Colaborarea dintre Rasirom R.A. și CNTEE „Transelectrica” S.A. este una de tradiție, de peste 15 ani regia oferind expertiză pentru implementarea unor soluții optime de securitate.

Colaborare Rasirom - Transgaz pentru stația de măsurare a gazelor SMG Isaccea 1

Compania Rasirom R.A. va participa, în calitate de subcontractant la înlocuirea stației de măsurare a gazului SMG Isaccea 1, prin realizarea sistemului de detectare, avertizare și alarmare la incendiu și atmosfera explozivă a stației. Specialiștii autorizați ai Rasirom vor proiecta, executa și implementa două subsisteme de detecție, ținând cont de caracteristicile constructive ale incintelor și de riscul corespunzător activității desfășurate în obiectiv.

Colaborarea Rasirom - Transgaz este una de tradiției, cel mai recent proiect comun fiind cel pentru securizarea conductei de gaz BRUA, menit să majoreze capacitatea României de a exporta gaze naturale.

Porți de acces pentru Aeroportul Henri Coandă

Rasirom a câștigat licitația publică organizată de Compania Națională de Aeroporturi București, în urma căreia s-a angajat să furnizeze 8 porți de acces unisens, cu toate accesoriile aferente. Specialiștii regiei vor asigura inclusiv instalarea și punerea în funcțiune a porților, instruirea personalului care le va utiliza, dar și întreținerea în perioada de garanție.

Durata contractului este de 28 de luni, iar valoarea este de 400.000 de euro, plus TVA.

Întreținerea sistemului de securitate al Autorității de Supraveghere Financiară

Rasirom asigură, timp de un an, serviciile de mentenanță și service pentru sistemul de securitate al ASF. Scopul colaborării cu Autoritatea de Supraveghere Financiară este de a asigura funcționarea și disponibilitatea echipamentelor la parametrii lor optimi.

Printre operaţiunile care vor fi făcute în cadrul reviziilor se numără inspecţia, refacerea și corectarea traseelor rețelistice defecte, verificarea în ansamblu a sistemelor de siguranță, a senzorilor, acumulatorilor și tuturor celorlalte componente.

În plus, personalul Autorității va fi instruit în utilizarea eficientă și corectă a sistemelor.

RASIROM - modernizare și upgrade la sistemul PKI implementat pentru documentele electronice de călătorie

În septembrie 2019, Compania Națională “Imprimeria Națională” SA a încheiat un contract cu Rasirom, în baza căruia regia va asigura modernizarea sistemului PKI (Public Key Infrastructure) pentru documentele electronice de călătorie. Rasirom va asigura instalarea și configurarea noii infrastructuri (servere și licențe) precum serviciile conexe (mentenanță și suport) pe toata perioada contractului, de 5 ani.

În anul 2013, Rasirom a fost desemnat de Imprimeria Națională integrator pentru sistemul PKI aferent documentelor electronice de călătorie. În anul 2014, Rasirom a finalizat implementarea și operaționalizarea sistemului, asigurând până în august 2019 mentenanța și suportul. Sistemul PKI a funcționat în parametrii optimi pe toata durata contractului.

Modernizarea sistemului de securitate la Agenția Națională de Integritate

Specialiștii Rasirom au încheiat, în septembrie, lucrările de actualizare a sistemelor de securitate dintr-unul dintre sediile Agenției Naționale de Integritate. Este vorba despre sistemul de rețea de voce-date, sistemul TV și rețeaua electrică interioară. Sistemele inițiale au fost instalate în 2017, tot de către Rasirom, și includ și detecția și alarmarea în caz de incendiu, precum și controlul accesului în incintă.

Rasirom este un partener constant al Agenției Națională de Integritate, încă din anul 2010.

Măsuri antiincendiu pentru echipamentele de la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică

RASIROM a asigurat montajul echipamentelor suplimentare de protecție împotriva incendiilor la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI), cel mai important institut de cercetare-dezvoltare și inovare în domeniul Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor din România.

Măsurile sunt implementate în Centrul de Date al Institutului, zona unde se află instalate cele mai multe dintre echipamentele ICI, pentru ca acestea să poată funcționa în mod optim, indiferent de condițiile exterioare. Senzorii instalați cresc acuratețea detecției și pot comuta sistemul de stingere incendiu în mod automat.

Sistem ultramodern de management al cheilor, furnizat de Rasirom Ministerului Afacerilor Externe

Rasirom a livrat şi instalat un sistem de management chei, model IQ100, pentru gestionarea cheilor pentru birouri şi încăperi tehnice, pentru asigurarea securităţii corespunzătoare a cheilor şi realizarea unui audit corespunzător al folosirii acestora.

Printre beneficiile introducerii acestui sistem se numără programarea centralizată, administrarea a peste 3000 de utilizatori care folosesc cheile incluse în sistem, alarmare imediată către administratorii sistemului. Drepturile de acces pot să fie stabilite pe mai multe niveluri.

Concret, sistemul implementat de RASIROM permite accesul fiecărei persoane, în baza unui cod personal sau a unei cartele RFID, iar utilizatorul poate să primească din cabinetul de chei doar permisiunea de acces pentru cheile alocate.

Sistemul a fost instalat la sediul central al Ministerului Afacerilor Externe și face parte dintr-un proiect mai amplu, început în anul 2017, când Rasirom a instalat echipamente similare în alte sedii ale instituției.

Sursa foto: Loxtop.com

Sisteme de protecție antiincendiu la Camera Deputaților

Rasirom a câștigat licitația pentru extinderea sistemului de protecție împotriva incendiilor de la Palatul Parlamentului. Sistemul inițial, care a presupus înlocuirea a 16 centrale de detecție a focului, a fost instalat tot de către Rasirom în urmă cu doi ani.

Potrivit actualului contract, au fost cumpărate și livrate alte două licențe cu câte 1000 de puncte de detecție, care au fost puse în funcțiune în baza cerințelor clientului.

Sistem de monitorizare video la Palatul Victoria

La începutul verii, Rasirom a proiectat un nou sistem de monitorizare video la Palatul Victoria. Specialiștii regiei au realizat proiectul dupa ce au identificat locurile de amplasare a echipamentelor tehnice, alimentarea cu energie electrică și modul în care camerele de supraveghere noi se pot intregra în sistemul deja existent.

RASIROM, partener în realizarea gazoductului BRUA

RASIROM va participa la securizarea porțiunii române a proiectului european de construcție a gazoductului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria), proiect cofinanțat de Uniunea Europeană cu 179 milioane de euro. Regia va asigura, în baza unui contract ce se derulează din 2018, cu o valoare de peste 3 milioane de lei, lucrări de automatizare și securizare a conductei de transport gaze naturale Podișor - Recaș, în 34 de locații aflate pe traseul dintre cele două puncte menționate. Proiectarea este deja finalizată, urmând ca Regia să livreze și să implementeze sisteme de securitate, detecție și stingere de incendiu pentru toate locațiile prevăzute în contract. În plus, Rasirom va instala și aplicații de management integrat al tuturor acestor puncte.

Transgaz este unul dintre clienții strategici ai RASIROM. Proiectul european BRUA a fost elaborat pentru a diversifica sursele de alimentare cu gaz in țările europene, facilitând accesul resurselor din regiunea Caspică către piețele din Europa Centrală și de Sud-Est.

RASIROM și Backstage Production Group au adus în România cel mai mare ecran led mobil din lume pentru vizita Papei Francisc

Una dintre cele mai dificile misiuni ale RASIROM a fost de a asigura servicii de producție audio-video pentru vizita de la Șumuleu Ciuc a Papei Francisc.

Echipele tehnice ale RASIROM au reușit în timp record să depășească problemele apărute din cauza locației evenimentului, o zonă neasfaltată, greu accesibilă, de peste 20 de hectare. Vremea nefavorabilă și numărul uriaș de pelerini au fost alte două provocări pentru specialiștii companiei.

Cei peste 85.000 de participanți la slujba oficiată de Papa Francisc au beneficiat de un sistem de sonorizare performant, cu turnuri de delay comandate wireless, și de o rețea de ecrane care a inclus și cel mai mare ecran led din lume (16x9 metri).

De la amplasamentul ecranelor, până la racordarea acestora la un sistem integrat, toate etapele au fost asigurate cu succes într-un interval de timp extrem de scurt: doar 3 zile pentru implementare și o singură zi pentru teste.

Sursa foto: Backstage Production GroupVideo

Întreținerea sistemelor de acces, antiincendiu și antiefracție la Ministerul Afacerilor Externe

Până la sfârșitul anului 2019, Rasirom va finaliza o serie de lucrări de mentenanță la sistemele de acces și supraveghere video, antiefracție și antiincendiu de la 11 sedii ale Ministerului Afacerilor Externe. Regia va asigura servicii de diagnosticare și remediere, la nevoie, la subsistemele deja funcționale.

RASIROM - furnizor la Summitul european de la Sibiu

RASIROM a realizat, în calitate de subcontractor, infrastructura de voce-date și partea electrică în corturile pentru jurnaliști, precum și în cele destinate conferințelor de presă pe care liderii europeni le-au ținut cu ocazia Summit-ului informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, care a avut loc în data de 9 mai 2019, la Sibiu.

La eveniment au participat 27 de şefi de stat şi de guvern, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti.

Soluțiile tehnice oferite de RASIROM au trebuit adaptate unui eveniment de mare anvergură, care a presupus soluții de networking de ultimă generație. Întreaga zonă de presă a fost instalată în spațiu deschis, în Piața Mică, așa că a fost nevoie de conectarea tuturor corturilor la rețele de voce și date. Instalarea cablurilor într-o zonă cu trafic pietonal intens a reprezentat, de asemenea, o provocare pentru echipele companiei.

Sursa foto: Backstage Production Group
Video

Colaborare RASIROM- Serviciul de Protecție și Pază

RASIROM, în calitate de subcontractor, se ocupă de refacerea și asigurarea sistemelor de siguranță și securitate pentru una dintre clădirile aflate în administrarea Serviciului de Protecție și Pază. Este vorba despre o clădire care este în curs de consolidare si reamenajare, în cazul căreia a fost nevoie de implementarea de la zero a unor noi componente antiefracție, antiincendiu și BMS (monitorizare instalații electrice, de apă, de încălzire și ventilație). În plus, Rasirom se ocupă și de configurarea și instalarea sistemelor de control acces și supraveghere video. Tehnologiile și soluțiile oferite de specialiștii regiei se numără printre cele mai noi existente în domeniul securității fizice.

Proiectul actual face parte dintr-o colaborare extinsă a RASIROM cu SPP. În perioada 2009-2016 echipamente similare au fost instalate în alte două clădiri ale Serviciului, urmând ca cel montat acum să fie integrat cu sistemele anterioare.

Sibiu, un oraș mai sigur, cu sprijinul RASIROM

În doar trei luni de zile, RASIROM a reușit să instaleze în Sibiu un sistem complex de supraveghere video, destinat recunoașterii, prevenirii și combaterii infracționalității în oraș.

Proiectul, extrem de complex, a presupus instalarea de camere de supraveghere în principalele zone publice și artere din oraș. Misiunea specialiștilor RASIROM a fost cu atât mai delicată cu cât multe dintre fațadele pe care au fost instalate echipamente sunt clădiri vechi, monumente istorice care trebuie conservate.

„Eu sper că va descuraja actele de vandalism, cu siguranţă nu va descuraja turiştii şi în alte oraşe care sunt super monitorizate este plin de turişti. Ne-am gândit să-i dăm o utilitate mai mare decât doar să monitorizăm ce se întâmplă în zona centrală. Se poate folosi şi pentru alte scopuri”, a precizat primarul Sibiului, Astrid Fodor, într-o conferință de presă.

Sistemul furnizat de RASIROM, în urma câștigării licitației, a trebuit instalat în timp record pentru a fi funcțional la Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, desfășurat la Sibiu în data de 9 mai 2019.

Valoarea contractului: 12.178.519 lei + TVAReuniunea informală a miniștrilor pentru afaceri europene din statele membre UE (CAG), organizată la București cu sprijinul RASIROM

În cadrul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene deținută de România, în perioada 11-12 martie 2019, la Palatul Băncii Naționale a avut loc reuniunea informală a Consilului Afaceri Generale, la care au participat miniștri și secretari de stat pentru afaceri europene din statele membre ale Uniunii Europene.
Reuniunea, prezidată de ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a beneficiat de suportul tehnic al RASIROM.

Specialiștii regiei s-au ocupat de sistemele de distribuție electrică, atât în muzeul BNR, locul de reuniune al oficialilor europeni, cât și în centrul de presă.

De asemenea, RASIROM a furnizat sistemul de iluminare necesar pentru sala de conferințe de presă, pozițiile de transmisiuni TV și pozițiile pentru fotografiile oficiale, dar și echipamentele pentru transmisii de date. Peste 30 de jurnaliști români și străini au relatat despre reuniunea informală CAG de la București.

Sursa foto: romania2019.eu


Video

RASIROM, principalul furnizor pentru Reuniunea informală a miniștrilor Afacerilor Externe din Uniunea Europeană (Gymnich)

În perioada 31 ianuarie - 1 februarie 2019, RASIROM a asigurat partea tehnică a evenimentului găzduit de Banca Națională a României.

Sistemele de comunicații de date, instalațiile electrice, de sonorizare și sistemul de traducere simultană au fost instalate de către specialiștii companiei într-un interval de timp record.

În plus, echipa RASIROM s-a ocupat și de construcțiile ușoare, de mobilier și de producția de elementele de identitate vizuală absolut necesare pentru un eveniment de cel mai înalt nivel.

Reuniunea de la Banca Națională a României a presupus un grad ridicat de securizare, participanți fiind miniștrii de externe din țările membre UE. Agenda a inclus un dejun și patru sesiuni de lucru, în două zile consecutive, RASIROM asigurând suportul tehnic pentru toate acestea.

De asemenea, Regia a fost responsabilă și de dotarea și punerea în funcțiune a centrului de presă pentru cei peste 100 de jurnaliști acreditați.

La discuțiile informale de la București au participat Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, șefii diplomațiilor din statele membre, dar și cei din statele candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Sursa foto: romania2019.eu


RASIROM - suport tehnic pentru vizita Colegiului Comisarilor Europeni București

Unul dintre cele mai importante momente ale președinției rotative a Consilului Uniunii Europene, deținută de România în prima jumătate a anului 2019, l-a reprezentat prezența la București, pe 11 ianuarie, a președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker și a Colegiului Comisarilor Europeni.

Întâlnirile liderilor europeni cu miniștrii Guvernului României, care au avut loc în mai multe săli din Palatul Victoria, au beneficiat de suportul tehnic al RASIROM.

Toate echipamentele audio-video instalate au corespuns standardelor impuse de la Bruxelles, de la cabinele pentru traducerea simultană, la sistemele pentru conferință wireless sau sistemele de iluminare. Echipa RASIROM a asigurat atât echipamentele, cât și partea de implementare tehnică.

Sursa foto: romania2019.euVideo
2018

RASIROM a câștigat licitația de 5,5 milioane de euro pentru securizarea Aeroportului Internațional "Henri Coandă"

Din decembrie 2018, RASIROM a devenit unul dintre principalii furnizori ai Companiei Naționale Aeroporturi București, prin câștigarea licitației pentru de servicii de întreținere cu asigurarea garanției totale și reparații accidentale pentru sistemele de curenți slabi și instalațiile de telecomunicații ale aeroportului "Henri Coandă", pentru o durată de 5 ani.

În baza contractului, RASIROM asigură 24 de ore din 24 mentenanța pentru principalele sisteme de funcționare ale aeroportului, printre care sistemul de acces al controlului, televiziunea cu circuit închis, dar și cea comercială, echipamentele de detectare, alarmare și stingere în caz de incendiu, sistemele de evacuare a fumului și, de asemenea, sistemul de parcare.

Orice defecțiune în funcționarea acestor echipamente poate să pună în pericol traficul aerian și siguranța pasagerilor, motiv pentru care echipele de specialiști ale RASIROM sunt pregătite să intervină în orice moment.

RASIROM colaborează cu Compania Națională Aeroporturi București și în procesul actual de modernizare, care include reamenajarea zonelor din aeroport ce au ca rol îmbunătățirea serviciilor pentru pasageri.

Echipamente audio-video de ultimă generație, instalate de RASIROM la Palatul Victoria

Sistemul de comunicații integrat și securizat al Palatului Victoria a fost configurat și pus în funcțiune de către echipele de specialiști RASIROM.

Echipamentele audio-video instalate sunt folosite pentru suportul tehnic al ședințelor de guvern, pentru întâlnirile oficiale de la Palatul Victoria, dar și pentru comunicarea cu locații externe din țară și din străinătate, în sistem de videoconferință.

RASIROM a asigurat întregul flux operațional, de la proiectare și oferirea celor mai bune soluții tehnice, la instalare și mentenanță 24 de ore din 24. Sistemul propus cuprinde videowall-uri, display-uri pentru videoconferință, soluții de procesare multimedia, infrastructură și control audio-video, microfoane wireless, traducere simultană și echipamente de protecție a comunicațiilor.

Primul eveniment politic major la care s-a folosit noul sistem de comunicații a fost Reuniunea Conferinței Președinților Parlamentului European și a Guvernului României.

Valoarea contractului: 7.697.898 lei + TVA

Sursa foto: Guvernul României

RASIROM la RSF 2018

RASIROM participă în calitate de expozant la Romanian Security Fair, unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei de tehnică de securitate de pe piața locală și care reunește cei mai importanți jucători ai industriei de specialitate. Aflat la cea de-a 5-a ediție și organizat de Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate, acesta se va desfășura pe parcursul a trei zile, în perioada 18-20 Octombrie la Pavilionul Central Romexpo. Vă așteptăm să vizitați standul nostru - 25/B, pentru a descoperi produsele și soluțiile de ultimă generație - tehnologii Axis, Bosch, Honeywell, NEC, Pelco etc. RASIROM va prezenta soluții și servicii de securitate integrate. Pentru mai multe detalii despre eveniment, vizitați website-ul https://www.romaniansecurityfair.eu/ro/

Porți de acces cu control biometric instalate de RASIROM la Aeroportul Internațional "Henri Coandă"

RASIROM a câștigat, în luna mai, licitația pentru securizarea Aeroportului "Henri Coandă", principala poartă de acces pe cale aeriană din România.

Echipele tehnice ale Regiei au instalat porți de acces cu control biometric și toate echipamentele tehnice aferente acestora. Porțile au ca principal scop dubla autentificare a personalului în zona de securitate ZERO a aeroportului.

Cea de-a doua fază a proiectului a presupus suplimentarea porților de acces pentru personalul care își desfașoară activitatea în zonele de plecări și sosiri.

Sistemul de control acces instalat de specialiștii RASIROM a fost integrat în sistemul de control acces al aeroportului, acesta fiind supervizat de o aplicație software.

GDPR

RASIROM aplică REGULAMENTUL (UE) 2016/679 al PARLAMENTULUI EUROPEAN din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

RASIROM la BSDA 2018

RASIROM participă la a șaptea ediție a BSDA - Black Sea Defense & Aerospace 2018, Expoziție și Conferință Internațională dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securității Naționale, Securității Cibernetice și Securității Private. Evenimentul va fi organizat în perioada 16-18 mai, în spațiul expozițional Romaero Băneasa. Vă așteptăm să ne vizitați la standul nostru de prezentare, C106 (Pavilionul C).

RASIROM a încheiat parteneriate cu NETWORK ONE DISTRIBUTION (liderul pieței locale de distribuție a produselor electro-IT), ELKOTECH ROMÂNIA (unul dintre cei mai mari distribuitori de produse și soluții IT), DORMAKABA ROMÂNIA (furnizor de soluții de securitate și de acces), DEDEMAN (lider național în retailul materialelor de construcții și al amenajărilor interioare).

2017

RASIROM primeşte recunoaşterea “Channel Partner” în Programul DELL EMC Partner.

A fost publicat ordinul directorului general al ORNISS nr. 59/2017, prin care a fost aprobată versiunea 2017 a Catalogului naţional cu pachete, produse şi profile de protecţie INFOSEC. RASIROM a fost listat la pagina 227, ca producător de incinte ecranate Tempest.

2016

În perioada 17-20 noiembrie 2016, Rasirom a participat în calitate de expozant la ROMHOTEL - Expoziție internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante, eveniment găzduit de Romexpo.

În data de 16 noiembrie 2016, domnul Laurențiu Trocan a fost numit în funcția de director general și președinte al Consiliului de Administrație al Rasirom.

Invitată la "Korea-Romania ICT Information Day", Rasirom își prezintă portofoliul de lucrări și servicii, aducând în atenția participanților capabilitățile în domeniul securității cibernetice și securității fizice.

Rasirom a participat la Expo-conferința Națională “Smart Cities of Romania 2016”, eveniment ce a avut loc la Universitatea POLITEHNICA București în perioada 8-9 noiembrie 2016. Directorul tehnic al companiei, dl. Ion Anghel, a susținut o prezentare cu tema "Securizarea infrastructurilor critice".

Rasirom primește din partea Dell PartnerDirect, prin vicepreședintele Michael Collins, certificatul de recunoaștere "DellTM Registered Partner".

În perioada 20-22 octombrie 2016, Rasirom participă în calitate de expozant la cea de-a IV-a ediție a "Romanian Security Fair", eveniment găzduit de Pavilionul Central Romexpo și organizat de Asociația Română pentru Tehnică de Securitate (A.R.T.S.).

Directorul General al Rasirom, dl. Aurelian Țolescu, va susține o prezentare cu tema "Considerente privind securitatea fizică și cibernetică în domeniul aeroportuar" la Conferinţa şi Adunarea Generală a Asociaţiei Aeroporturilor din România. Evenimentul, ajuns la cea de-a 24-a ediție, va avea loc între 12 și 14 octombrie 2016 la Băile Felix.

Rasirom primește din partea APC by Schneider Electric, "Certificate of Recognition - Soluții complexe pentru Centre de Date".

La sediul RASIROM s-a desfășurat workshop-ul cu tema "Sisteme de securizare a hârtiei și a documentelor cu regim special", la care au participat reprezentanți ai unor importante instituții ale statului român.

În prima zi a expoziției Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2016, standul RASIROM a fost vizitat de delegații oficiale ale Ambasadei Statelor Unite ale Americii, Ambasadei Marii Britanii, Serviciului Român de informații, Ministerului Apărării Naționale.

Pe 18 mai 2016, la Romaero Băneasa, va debuta cea de-a 6-a ediție a expoziției de tehnică militară și de securitate Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2016, cea mai mare expoziție de profil din Estul Europei. Pe parcursul celor trei zile dedicate evenimentului vă așteptăm în standul A102, unde RASIROM va fi prezent alături de Seviciul Român de Informații.

Rasirom primește la Lisabona din partea companiei Honeywell – Security & Fire, premiul “Compania anului 2015 – MB Partner+”.

Consecvenți ideii de siguranță și protecție, vom prezenta în cadrul standului RASIROM, soluții și sisteme de detecție incendiu, supraveghere video și control acces hotelier la „Salonul de Dotări Hoteliere și Alimentație Publică – ediția a XIV-a”. Expoziția va avea loc în perioada 17-20 martie 2016, la Pavilionul Expozițional Mamaia-Constanța.

2015

Rasirom va participa în calitate de expozant la "ROMHOTEL – expoziție internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante", eveniment găzduit de Romexpo în perioada 12-15 noiembrie 2015. Vă așteptăm alături de partenerul nostru – Dény Security, în standul 61 din pavilionul C5, unde vă vom prezenta soluții de acces.

Cu ocazia celei de-a VII-a Ediții a "Conferinței Naționale a Asociației Române pentru Tehnica de Securitate" (A.R.T.S.), eveniment ce va avea loc în data de 3 iunie 2015 și va fi găzduit de Hotel Athenée Palace Hilton – Sala Diplomaților, directorul general adjunct al Rasirom - dl. Florian Modan, va modera tema "Expert în securitate – Verificator și Arbitru". Invitații temei de discuție: dl. Dan Petrescu - director I.C. Transelectrica, dl. Virgil Olteanu - Șef Birou Antifraudă Transgaz și dl. Marian Firoiu - drd ing U.P.B.-F.T.T.I.

Directorul general al Rasirom, dr. ing. Aurelian Țolescu, participă la Conferința Națională de Cybersecurity. Organizatori - Grupul de presă BURSA și IntelSeCo. Printre temele discuției - "Tendințe în plan mondial și european în materie de reglementare a domeniului cibernetic", "Politici și strategii de securitate cibernetică la nivel de utilizator, organizație și stat", "Amenințări cibernetice versus cyberintelligence", "Protecția infrastructurilor critice din domeniile financiar, transporturi, medical, educațional, energetic".

Rasirom primește în cadrul Conferinței Naționale a partenerilor MOBOTIX - SEE 2015, premiul "Proiectul anului 2015".

2014

Reprezentanți ai Rasirom participă la "Expoconferința Antreprenorilor de Construcții", eveniment ce va fi găzduit între 10 și 11 noiembrie 2014 de Radisson Blu Hotel București și organizat de ABplus Events.

Pe parcursul celor 3 zile ale "Romanian Security Fair 2014", reprezentanții Rasirom au avut ocazia de a se întâlni cu diverși parteneri din industria de profil și nu numai, standul companiei fiind vizitat de numeroși specialiști din domeniu.

În perioada 8-10 octombrie 2014, Rasirom participă în calitate de expozant la cea de-a treia ediție a "Romanian Security Fair", eveniment găzduit de Pavilionul Central Romexpo și organizat de Asociația Română pentru Tehnică de Securitate (A.R.T.S.).

Reprezentanți ai Rasirom au luat parte la lucrările Conferinței internaționale MISWG, prezentând auditoriului serviciile și produsele oferite de companie.

În perioada 24-26 septembrie 2014, directorul general al Rasirom va participa la a 22-a Conferinţă şi adunare generală a Asociaţiei Aeroporturilor din România, care va avea loc la Poiana Braşov, unde va susține o prezentare cu tema "Tehnologii de securitate fizică în domeniul aeroportuar".

RASIROM participă la lucrările celei de a 29-a Plenare a MISWG (Grupul de Lucru Multinațional privind Securitatea Industrială), eveniment ce va avea loc în București, în perioada 9–12 septembrie 2014.

La un an de la lansarea noului site al Regiei, echipa Rasirom mulțumește partenerilor, clienților și celor 5432 de vizitatori (din care 4001 vizitatori unici) și ține să-i asigure atât pe aceștia cât și pe cei ce vor urma, de efortul continuu de îmbunătățire a seviciilor și produselor sale.

În prima zi a expoziției BSDA 2014, standul Rasirom și Igloo Security a fost vizitat de Ministrul Apărării, oficiali ai Serviciului Român de Informații și Ministerului de Interne, precum și de reprezentanți ai delegațiilor străine prezente la eveniment.

Vă invităm în perioada 14-16 mai la standul A105 - complexul Romaero Băneasa, în cadrul expoziției BSDA – Black Sea Defence & Aerospace, unde Rasirom și Igloo Security (Coreea de Sud) vor fi prezente cu produse, servicii și soluții de securitate fizică și cibernetică.

RASIROM și Igloo Security - furnizor important de servicii și soluții integrate de securitate din Coreea de Sud, au inițiat un parteneriat privind cooperarea și asigurarea suportului interactiv în domenii de interes comun – securitate fizică și cibernetică. Un prim pas în acest sens se va concretiza prin participarea comună la cea de-a 5-a ediție a "BSDA – Black Sea Defence & Aerospace", expoziție ce se va desfășura în București, între 14 și 16 mai 2014.

2013

Pentru că responsabilitate socială înseamnă implicare și acțiune deopotrivă, RASIROM susține "Asociația de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic - România" în eforturile acesteia de a dezvolta și derula proiecte şi programe sociale.

EXPOMIL 2013 a reprezentat cadrul promovării a două dintre produsele companiei, "DVR H.264 – 16 canale" și "Sistem de comunicații telefonice cu amprentă biometrică". Expoziţia s-a dovedit a fi un mijloc eficient de a ne face cunoscute serviciile şi produsele, vizitatorii standului manifestând interes în abordarea soluţiilor de prevenire, protecţie şi securitate. Astfel, RASIROM îşi reafirmă poziţia și rolul pe care le deţine pe piaţa românească de profil.

RASIROM va participa în perioada 26-29 septembrie 2013, alături de Serviciul Român de Informaţii, la cea de-a VIII-a ediţie EXPOMIL ce va avea loc în Centrul Expoziţional Romexpo. Prezenţa companiei în cadrul expoziţiei are ca scop prezentarea competenţelor tehnice şi a capabilităţilor de proiectare/implementare a unor soluţii de securitate la cheie, venind în întâmpinarea clienţilor cu sisteme şi echipamente adecvate riscurilor şi vulnerabilităţilor specifice beneficiarilor.

RASIROM şi Nice Systems LTD. au semnat un acord de cooperare ce vizează dezvoltarea unor proiecte şi soluţii de securitate prin utilizarea tehnologiilor de ultimă generaţie.

Începând cu luna septembrie 2013, RASIROM asigură proiectarea şi implementarea unui sistem de detecţie, alarmare şi semnalizare a incendiului pentru compania S.C. AZOMUREŞ S.A.

Site-ul AUTOSERVICE RASIROM este actualizat. Vizitatorii site-ului pot accesa serviciile pe care service-ul le oferă, pot face o programare pentru revizia maşinii online şi pot apela la magazinul de piese auto existent.

RASIROM lansează noul site dorind astfel să asigure, în egală măsură, o mai bună comunicare şi transparenţă atât faţă de clienţi cât şi faţă de partenerii săi. Structura site-ului se doreşte a fi mai intuitivă şi mai interactivă.

RASIROM va participa în perioada 26-29 septembrie 2013 la cea de-a VIII-a ediţie a EXPOMIL - Expoziţie Internaţională pentru Echipament Militar, eveniment ce se va desfăşura la Centrul Expoziţional Romexpo.

RASIROM participă la cea de-a doua ediţie a conferinţei "Sisteme de siguranţă a vieţii - competenţă şi responsabilitate", conferinţă susţinută de Honeywell Life Safety România.
S-au prezentat şi dezbătut noutăţile legislative europene şi naţionale:
- contextul legislativ european actual. Regulamentul (UE) nr. 305/2011 de stabilire a unor condiţii armonizate pentru comercializarea produselor pentru construcţii;
- proiectul noului normativ pentru sisteme de detectare şi de alarmă la incendiu-partea a IV-a a Codului Naţional pentru Securitatea la Incendiu a Clădirilor.

Dl. Director General dr. ing. Aurelian Ţolescu împreună cu dl. Director General Adjunct ing. Florian Modan susţin o prezentare a companiei cu tema "Securitatea sistemelor informatice şi de comunicaţii prin care sunt gestionate informaţii UE clasificate", cu ocazia invitaţiei Ministerului Afacerilor Externe de a participa la reuniunea anuală a administratorilor de securitate "Extranet Ro 2013".